Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 10 ноември 2013 г.

Салата за вечеря от айсберг, спанак и пилешко



Това не е точно рецепта, а идея за вкусна лека вечеря.
Може да бъде приготвена с всякакви зеленчуци според наличностите- тиквичка, морков, цвекло...
Месото в моя случай е остатък от печено от предния ден, но може да бъде и някаква шунка или пушено месо.



Продукти 
за 2 порции
около 200 г сготвено месо
1/2 салата айсберг
1 червена чушка
7-8 бр чери доматчета
шепа спанак
1/2 главас стар лук
няколко маслини
1 краставица
зехтин
сол
светъл балсамико(лимон)


 Приготвяне
всичко се реже и се слага в дълбока купа:
айсберга  на едро,
спанакът на ивички
лукът на много дребно
месото на кубчета
чери на 2 или 4 части
маслините се притискат  с ножа върху дъската и костилката се изважда
залива се с предвидения дресинг






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow