Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 19 август 2013 г.

"Небесни банички" - Ники готви банички от бутер тесто


Небесни защото са като слънце и лунички :) . Идеята отново е на Ники.
Мисля, че се получиха много красиви! А бяха и вкусни, нежни и едновременно хрупкави и топящи се в устата.
Основният инструмент за оформянето е вилица.

Продукти

за 12 броя

  • 200 г бутер тесто
  • 1 яйце
  • 100 г сирене


 Приготвяне

  • тестото се разстила и с чашка се изрязват кръгове и полумесеци
  • яйцето се разбива с вилица
  • в чашка се отделят 2-3 лъжички от яйцето, за намазване на баничките
  • към яйцето се прибавя сиренето и се намачква с вилицата
  • плънката се разпределя върху половината кръгчета(полумесеци)  
  • покриват се с останалите кръгчета
  • отстрани се притискат с вилицата за да се затворят
  • подреждат се в тава и се намазват с отделения жълтък, смесен с 1 лъжичка прясно мляко (използва се четка)
  • баничките се пекат на 220 С за 8-10 минути



7 коментара:

  1. Браво на Ники! Я как ти дообогатява с интересни рецепти блога! :)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня, Ники е чудесен!
    Грейнали са като слънце!
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления за Ники! Успешен помощник ти е, Сонче, в кухнята и блога. Пожелавам ви забавен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Браво, Ники! Справил си се отлично! :) Много обичам бутер банички! :)
    Безгрижни и вдъхновяващи летни дни! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Браво на Ники ! Много карсиви банички и красиво име сте им избрали :) !
    Да са ви сладки ,Сонче ! И да ти е живо и здраво способното внуче :* !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  6. С плънка от филе, червена чушка, зелен лук и чубрица+червен+черен пипер стават страшно вкусни и ароматни!

    ОтговорИзтриване
  7. Каква сладка рецепта! Започвам да ставам все по-голям фен на Ники :) :) Какво ли ще сготви утре?! Нямам търпение да узная :) Поздрави на кулинарния тандем :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow