Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 19 октомври 2012 г.

Пилешко филе на фурна(запеканка) с броколи и сирена (скаморца)





Продукти
тавичка от 28 см
  • 1 кг пилешко филе без кост
  • 300 г броколи
  • 125 г скаморца* или друго пушено сирене
  • 100 г сирене чедър
  • 200 мл течна сметана
  • 200 г гъсто кисело мляко
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • 1 с.л. соев сос
  •  масло за намазване на тавичката
 

Приготвяне


  • пилешкото месо се нарязва на парчета, не много дребно
  • поръсва се с лимонов сок, соев сос и черен пипер  и се оставя покрито в хладилник за 1-2 часа
  • тавичката се намазва с масло и в нея се подрежда нарязаното месо
  • отгоре се разпределят накъсаните розички броколи
  • върху тях се подреждат резенчета от двете сирена, като се редуват
  • залива се със смес от сметана и кисело мляко
  • пече се около 35-40 минути на 200С,  до зачервяване 

    * скаморца

4 коментара:

  1. С това съчетание на продукти не може да не е вкусно!
    Много ми допада рецептата!
    Спокойни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно ястие, комбинацията на пиле с броколи и сирена е перфектна!

    Сърдечни поздрави от мен Сонче :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow